Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Játék Androidra

Közösség

Belépés

E-mail cím:
Jelszó:

Szavazás

Tetszik a weblap?
(név szerinti szavazás)
  • Igen,nagyon tetszik
  • szép
  • nem rossz
  • ne add fel,lesz még jobb is
  • láttam már jobbat is
  • nem tetszik

Ikariam

Képtár

Aloe Vera

A hosszú élet titka....

Az Aloe Vera Barbadensis Miller a liliomfélék családjába tartozik. A mintegy 300 Aloe növény közül az Aloe Vera Barbadensis Miller rendelkezik a legtöbb kedvező hatású összetevővel. Nevét egy Miller nevű botanikusról kapta aki Barbados szigetén tanulmányozta tudományos alapossággal.

Maga a növény vastag, elkeskenyedő, fényes, 60-80 cm hosszú, bőrszerű levelei a talaj közelében rövid szárról nőnek. (Egy levél súlya elérheti az egy kg-ot is). A levelek tartalmazzák az ember számára legértékesebb részt, a gélt.

A trópusokon őshonos növény a tudomány mai állása szerint, bizonyítottan, mintegy 250, az emberi szervezet számára igen hasznos alkotóelemet: vitaminokat, ásványi anyagokat, enzimeket, fehérjéket, szénhidrátokat, aminosavakat tartalmaz. Ezek egymás hatását felerősítik (szinergia), és az emberi szervezet szükségletének teljesen megfelelő összetételt alkotnak. Hétszer gyorsabban szívódnak fel a növény hatóanyagai az emberi szervezetben, mint a víz és gyorsan eljutnak a szervezetünket alkotó sejtekhez.

Az Aloe Vera Barbadensis Miller - előbbiekben említett - sajátos összetétele és felszívódási mechanizmusa alkalmassá teszi a növényt arra, hogy maximálisan, minden másnál jobban, segítse szervezetünk működését.

A sok millió éve kifejlődött növény gyógyító és szépítő hatása évezredek óta ismert. Az írásos emlékekben is felbukkan mint az i.e. 15. századból fennmaradt Nippur városában talált sumér agyagtáblákon, az Ebers-féle papirusztekercseken i.e. 1550 tájáról a i.e. 5. évezredig visszanyúlva ismertetik az összes hagyományos alkalmazásmódot. Külső és belső tünetekre tizenkét orvosi receptet jegyeztek fel, melyben főszerepet kap az Aloe Vera.

Az egyiptomi fáraók sírleleteiben talált feljegyzések arról tanúskodnak, hogy a balzsamozásáért felelős papok előszeretettel használták a mumifikálási eljárás során. A fáraók az élet elixírjének tartották. Kleopátra, Nofretete, hogy bőre hamvasságát megőrizze, a friss levelek kocsonyás részét fürdőadalékként használta. Szemkörnyékének üdeségét pedig az aloé szárított részeiből készített porral óvta meg.

Nagy Sándor (i. e. 330) is eredményesen alkalmazta a katonái táplálására és sebeik gyógyítására. Állítólag Arisztotelész javasolta tanítványának, Nagy Sándornak, hogy hódítsa meg az Indiai-óceánban elhelyezkedő Sokotra szigetét az ott található gyógynövény miatt. A híres hadvezér számára a sziget megszállása logikusnak látszott, mert az Aloe Vera gyógyulást ígért sebesült katonáinak. Homály fedi, hogy Nagy Sándor véghezvitte-e ezt, az viszont bizonyos: az Ádeni-öböl közelében fekvő sziget annak idején az Aloe Vera termesztésének, feldolgozásának és kereskedelmének központja volt.

Hippokrates is ismerte az Aloe Vera gyógyító hatását. Később Dioszkorides "De Materia Medica" c. művében ismertette.

Az Ószövetség szent könyveiben (pl. Énekek éneke 4:11-14) és az Újszövetségben (János Evangéliuma 19:39) is találunk az aloéra vonatkozó utalásokat.

Az Aloe Vera már Kolombus partraszállása előtt nagy becsben tartott növény volt Mexikó, közép- és délamerika őslakosai körében. Gyerekek kezét és lábát kenték be a levél friss kocsonyás belsejével, hogy megvédjék őket a rovarcsípésektől. Az indiánok égési sebekre, vesegyulladásra, húgyúti fertőzésekre, prosztatagyulladásra, potencianövelő szerként és az életkor meghosszabbítására is alkalmazták.

Az indián mesékben is előfordul az örök ifjúság forrása. Olyan kútról van itt szó, amelynek közepén egy Aloe Vera nő. A monda szerint az aki ennek vizében megmártózik, évekkel megfiatalodik.Kolumbusz hajónaplójában a "csendes gyógyítót", szinte valamennyi betegség gyógyíreként említette. Napóleon is nagyra tartotta. Mahatma Gandit e növény levével tartották életben hosszú böjtjeit során.

Gróf Bercsényi István egy által írt levélben, köszönetet mond gyóntatójának (Nemes Bánfi G. apátnak, akitől kapott egy Aloe növényt, amely kigyógyította őt "bőrfarkas lábbetegségéből" (lábszárfekélyből).Miután a növény lényegi része, a gél, gyorsan oxidálódik, gyógyító tulajdonságait csak az őshonos területeken használhatták ki teljes egészében. Ezért nem volt eléggé ismert a mérsékeltövi civilizációkban.

Először az arabok fejlesztettek ki olyan eljárást, amellyel kereskedelmi mennyiségű Aloe Vera kivonatot lehetett előállítani. Préssel vagy egyszerűen lábbal taposva nyomták ki a levelek nedvét, ezt azután kecskebőrrel kibélelt talajmélyedésbe töltötték és a napon szárították. Az így nyert, alointartalmú anyagot elsősorban hashajtóként, de más célokra is használták. Arab és főniciai kereskedők révén jutott el a növény Európába és Ázsiába. Az aloé név az arab alloeh szóból ered, amely keserű, fényes anyagot jelent. (A növény levelének külső része erőteljesen hashajtóhatású, és nagyon keserű).Az 1970-es évek végén a Forever Living Products (a továbbiakban: FLP) cég keretében egy speciális, tisztán természetes anyagokat felhasználó stabilizálási eljárás segítségével sikerült a problémát megoldani. Ennek eredményeként az FLP közel 250 készítményt forgalmaz a világ több mint 140 országában. Az FLP készítményei a legmagasabb arányban tartalmaznak Aloe-t, ezért vitathatatlan a versenyelőnye más, hasonló termékeket előállító cégekkel szemben.A helytelen életmód és táplálkozás, a környezet szennyeződése, a szintetikus anyagok követhetetlen mellékhatásai miatt egyre nagyobb az igény a természet által kínált lehetőségek újrafelfedezésére. Az Aloe Vera Barbadensis Miller kitűnően alkalmas erre a szerepre. Több száz tanulmány bizonyítja ezt a megállapítást.Az emberi szervezet összetételének teljesen megfelelő összetételénél fogva az Aloe Vera növény táplál (aminosavak, ásványi anyagok, nyomelemek, szénhidrátok), gyulladáscsökkentő, gombaölő, baktériumölő, vírusölő, fájdalomcsillapító, vérzéscsillapító, fertőzés gátló és méregtelenítő hatású. Segíti az emésztést, a belek jó és egészséges működését, hozzájárul az optimális gyomorsav-szint megtartásához. Segíti a keringést, a normális vérzsír-szint megtartását. Előmozdítja a bőr egészséges működését, szükség esetén a bőrproblémák megoldását. Jótékony hatással van rovarcsípések, égési sérülések, leégés (nap) esetén. Segíti a légzési- és immunfunkciókat. Biológiai hordozó közegként előmozdítja más bioaktív alkotórészek felszívódását.

A 92-féle enzim rendkívüli módon elősegíti a tápanyagok felszívódását. Az Aloe csökkenti a gyógyszerek mellékhatásait, segíti a szervezetet a méregtelenítésben. (Sokan sugárzás ellen védő hatást is tulajdonítanak a növénynek) Regenerál, 6-8-szorosára gyorsíthatja fel a sejtek megújulási folyamatát. Ezzel igen jótékonyan befolyásolja az egész szervezet működését. Erőteljes antioxidáns, így hatékonyan segíti a szervezetet a szabad gyökök és ezáltal számos súlyos betegség (pl. a rák, szív-és érrendszeri megbetegedések) elleni küzdelemben.

Bőrápoló tulajdonságai miatt az Aloe Vera Barbadensis Miller a szépségápolás terén is kifejti egyedülálló hatását.